it-моіппо

15 04 2024

Олімпіади з іноформатики та інформаційних технологій від КНУ ім. Тараса Шевченка

Факультет комп’ютерних наук та кібернетики Київського національного університету імені Тараса Шевченка проводить олімпіади для учнів 9–11 класів з математики, інформаційних технологій та інформатики (програмування), присвячені 55-річчю з дня заснування факультету. Олімпіади відбудуться за таким розкладом:

• інформаційні технології – 21.04.2024 о 10:00;
• програмування – 27.04.2024 о 10:00.

Детальніше у листі.

 

15 04 2024

Вітаємо учнів-переможців конкурсу «Пролісок» та їхніх учителів!

У березні 2024 року вчетверте відбувся заочний обласний конкурс з інфомедійної творчості «Пролісок» за єдиною тематикою «Мова – код нації».

У конкурсі взяли участь учні та вихованці закладів освіти Миколаївської області чотирьох вікових категорій: 2–4, 5–6, 7–9 і 10–11 класи. Члени журі перевірили 158 робіт за напрямами «Графіка», «Анімація», «Відеоролик» та «Вебсайт».

Найзмістовнішими, логічно завершеними й оригінальними визнано роботи учнів закладів освіти Братської, Вознесенської, Горохівської, Єланецької, Коблівської, Костянтинівської, Миколаївської, Нечаянської, Новоодеської, Олександрівської, Первомайської, Южноукраїнської об’єднаних територіальних громад.

15 квітня у Миколаївському обласному інституті післядипломної педагогічної освіти відбулося урочисте нагородження учнів-переможців конкурсу та їхніх учителів.

04 04 2024

Вебінар для вчителів інформатики «Розвиток креативності під час вивчення теми “Комп’ютерна анімація”»

З метою підготовки вчителів інформатики до викладання теми “Комп’ютерна анімація” в 7 класі 16 квітня 2024 року центр цифрової освіти та медіакультури МОІППО спільно з видавництвом «Ранок» проводитиме вебінар «Розвиток креативності під час вивчення теми “Комп’ютерна анімація”» для учителів інформатики ЗЗСО, закладів освіти інтернатного типу обласного підпорядкування.

Спікер вебінару – Олександр Пилипчук, співавтор підручників з інформатики для учнів НУШ, учитель інформатики Теофіпольського ліцею №3 Теофіпольської селищної ради, Хмельницької області, учитель-методист.

Для участі необхідно зареєструватися до 15 квітня 2024 року: https://forms.gle/cjBF9rinV9FWvHTF7.

02 04 2024

Підсумки IV етапу Всеукраїнської оліміпади з інформатики

З 29 березня по 2 квітня 2024 року в місті Чернівці відбувся IV етап Всеукраїнської оліміпади з інформатики. Миколаївську область представляли Владислав Лавірко, учень 9 класу Миколаївського ліцею ім. професора М. Александрова Миколаївської міської ради, Артемій Линник, учень 10 класу Миколаївського ліцею № 38 ім. В. Д. Чайки Миколаївської міської ради, Павло Проценко, учень 11 класу Миколаївського ліцею № 38 ім. В. Д. Чайки Миколаївської міської ради. Керівник команди – Василь Сергійович Гетманцев, учитель інформатики Миколаївського ліцею № 38 ім. В. Д. Чайки Миколаївської міської ради.

Щиро вітаємо переможця олімпіади Павла Проценка, який здобув ІІІ місце! Дякуємо керівникові команди за віддану працю!

21 03 2024

Презентація освітньо-інформаційної системи «Eddy»

20 березня 2024 року для педагогів Миколаївської області відбулася онлайн-презентація освітньо-інформаційної платформи«Eddy».

Під час заходу розглянуто такі питання:

  • Переваги та можливості ОІС «Eddy», освітня екосистема громади (Олег Водяний, регіональний менеджер освітньої інформаційної платформи «Eddy»);
  • Електронні журнали (Наталя Кічова, керівниця тренінг-центру компанії «Eddy»);
  • Мрія, АІКОМ 2.0 (Алевтина Опольська, ком’юніті-менеджер компанії компанії «Eddy»).
18 03 2024

Цифровізація освіти: співпраця з «Human Школа»

18 березня 2024 року для представників органів управління освітою Миколаївської області проведено вебінар “Цифровізація освіти: співпраця з “Human Школа”. Можливості цифровізації для управлінь освіти.

Організатори: Миколаївський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти в партнерстві з освітньою компанією “Х’юман”.

Під час вебінару розглянуто такі питання:

  • Можливості для закладів, управлінь освіти згідно з меморандумом про співпрацю між освітньою компанією “Х’юман” та департаментом освіти і науки Миколаївської обласної військової адміністрації. Плани заходів (спікерка – Катерина Федорова, директор з комунікацій компанії “Х’юман”).
  • Переваги «Human Школа» для закладів освіти. Дорожня карта цифровізації (спікер – Ростислав Черніков, комерційний директор компанії “Х’юман”).
  • Огляд кабінету для управління освіти в “Human Школа” (спікерка – Аліна Куценко, експертка з провадження ОІС у закладах освіти, представниця компанії “Х’юман”).
01 03 2024

Новий набір учасників/учасниць проєкту “Вивчай та розрізняй: інфомедійна грамотність в освіті”

Шановні освітяни Миколаївщини!

Раді поділитися з вами чудовою новиною: команда проєкту IREX «Вивчай та розрізняй: інфомедійна грамотність в освіті» у партнерстві з Міністерством освіти і науки України та Академією української преси оголошує новий набір учителів, які прагнуть впроваджувати сучасні методики навчання та сприяти розвитку медіаграмотності серед молодого покоління.
26 02 2024

Освітня онлайн панель «ВИБІР підручника – СТАРТ у новий навчальний рік»

26 лютого 2024 року з 14:00 до 16:30 відбудеться освітня онлайн панель «ВИБІР підручника – СТАРТ у новий навчальний рік».
Спікери:
Ольга БАРНА, автор підручників та модельних програм з інформатики, кандидат педагогічних наук, доцент Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка
Наталія МОРЗЕ, автор підручників та модельних програм з інформатики, доктор педагогічних наук, професор Київського університету імені Бориса Грінченка, член-кореспондент НАПНУ.
Ольга КОРШУНОВА, методист сектору підготовки вчителів STEM-освіти ДНУ “Інститут модернізації змісту освіти”, автор програм, підручників та посібників, учитель інформатики
Ігор ЗАВАДСЬКИЙ, доктор фізико-математичних наук, доцент Київського національного університету імені Тараса Шевченка, автор програм, підручників та посібників, учитель інформатики

Реєстрація:
https://forms.office.com/e/p5ADDCLT6q

23 02 2024

Створення дидактичної гри з медіаграмотності

22 лютого 2023 року в межах реалізації проєкту «Вивчай та розрізняй: інфомедійна грамотність в освіті» розпочала роботу обласна творча група педагогів Миколаївщини «Створення дидактичної гри з медіаграмотності». 

Метою заходу є удосконалення медіакомпетентності педагогів та створення спільної дидактичної гри для учнів та учениць закладів освіти, що розвиватиме навички критичного мислення, інфомедійної грамотності, а також може бути застосована під час урочної та позаурочної діяльності, у тому числі в умовах обмеженого доступу до інтернету чи відсутності електроенергії. 

20 02 2024

Навчаємо і навчаємося: працівники МОІППО удосконалюють свою цифрову компетентність

Розвиток цифрової компетентності є невід’ємною частиною професійної підготовки освітян у сучасному світі, оскільки цифрові технології відкривають нові можливості для навчання та покращення якості освіти. Володіння цифровими навичками дозволяє педагогам ефективно впроваджувати інноваційні методи навчання, залучати учнів до активної самоосвіти, готувати їх до вимог сучасного ринку праці. Працівники МОІППО завжди прагнуть удосконалювати власну компетентність, щоб надавати якісні навчальні послуги учителям Миколаївщини. Тож, цього року з метою вдосконалення цифрової компетентності працівників інституту центр цифрової освіти та медіакультури запланував річний сертифікований захід «Цифрова компетентність освітянина (базовий рівень)»– серію навчальних та практичних занять для педагогічних та науково-педагогічних працівників МОІППО.

20 лютого 2024 року в змішаному форматі відбулося перше заняття заходу з теми «Основи роботи з ПК» (викладач: Кошовий Віталій Володимирович, методист центру цифрової освіти та медіакультури), під час якого було розглянуто базові налаштування операційної системи, відпрацьовано навички налаштування пристроїв та відповідних програм, розширень для проведення навчальних занять, зокрема в дистанційному форматі.