it-моіппо

04 10 2021

АНОНС: Медіаосвітня осінь – 2021 (інформація від НАПН України)

Шановні колеги!
Вітаємо Вас з початком нового навчального року. Бажаємо радісних зустрічей з дітьми і колегами! Здоров’я і натхнення, інновацій і нових задумів, вдячності і визнань. Низький уклін Вам за звитяжну працю, яка формує майбутнє.
У нашій медіаосвітній спільноті ми переходимо до підсумкового етапу.

Завдання, які стоять перед нами, – це аналіз тих медіаосвітніх здобутків, які ми спільно напрацювали за попередні роки, для їхнього подальшого використання.
Стратегічні вектори такого узагальнення ми пропонуємо до обговорення на Всеукраїнській стратегічній нараді з розвитку медіаосвіти в Україні, яка відбудеться 21-22 жовтня 2021 року з 14:00 до 18:00 на платформі Zoom (деталі буде надіслано додатковим листом)
Як Ви вже знаєте, традиційно на початку навчального року стартує Всеукраїнська інноваційна інтернет-конференція «Розвиток медіаосвіти та медіапсихології в Україні», яка триватиме з вересня по листопад (Медіаосвітня осінь 2021).
Для проведення заходів в рамках конференції ми підготували Національний медіаосвітній календар, у якому узагальнили ті знакові дати, які відзначаються в Україні. Із календарем можна ознайомитися у додатку та за посиланням https://docs.google.com/…/1NHaPDURaIJP8rhfvuUaz…/edit…
Пропонуємо Вам спланувати в рамках зазначених заходів, а також не обмежуючись ними, свої медіаосвітні ініціативи. Традиційно запрошуємо ділитися інформацією про проведення таких заходів та медіаконтентом у Facebook-групі «Розвиток медіаосвіти та медіапсихології в Україні» https://www.facebook.com/groups/MediapsyMediaeduc. Ця група створена для обміну досвідом медіаосвітньої спільноти.
Урочисте відкриття інтернет конференції відбудеться 2 вересня о 15:30 у Facebook-групі за посиланням https://www.facebook.com/groups/MediapsyMediaeduc
Під час відкриття відбудеться виступ наукового керівника всеукраїнського медіаосвітнього експерименту Найдьоновї Любов Антонівни та представлення мапи розвивальних заходів проєкту “Медіакультура в часи пандемії” – Медіаосвітня Осінь-2021
Запрошуємо Вас взяти участь у заходах, які проводить лабораторія в рамках конференції. Ці заходи також внесено до медіаосвітнього календаря з приміткою «Лабораторія».
Серед таких заходів: 1) навчально-розвивальні заходи, які підготували фахівці лабораторії за результатами опитування в рамках Діагностично-розвивального проєкту «Медіакультура в умовах пандемії»; 2) Міжінститутський семінар з кіберсоціалізації; 3)Всеукраїнська стратегічна нарада з медіаосвіти; інші тематичні конференції.
Навчально-розвивальні заходи проєкту:
  • 9 вересня– практикум «Підліткова вітальність і депресія» до Всесвітнього дня запобігання самогубствам
  • 17 вересня – практикум «Підлітки та COVID19»
  • 23 вересня – практикум «Професійне самовизначення в медіаінформаційному суспільстві»
  • 7 жовтня – практикум «Здоров’я і медіапрактики: як збалансувати»
  • 28 жовтня – практикум «Патріотизм цифрової доби»
  • 4 листопада – семінар-практикум «Спільна медіатворчість як засіб профілактики та відновлення психічного здоров’я особистості»
  • 11 листопада – майстер-клас по фільманалізу «Дослідження образу роботів та новітніх технологій у продуктах масової культури (фільми, серіали, мультфільми)»
Реєстрація на навчально-розвивальні заходи за посиланням: https://docs.google.com/…/1FAIpQLScMc6wiZmfuaC…/viewform
  • 29 листопада – Підбиття підсумків розвивальних заходів проєкту “Медіакультура в часи пандемії”, затвердження рекомендацій Інтернет-конференції
Ключові науково-практичні події інтернет-конференції
  • 4 жовтня – Міжінститутський семінар з кіберсоціалізації
  • 19 жовтня – Всеукраїнська конференція «Судово-психологічна експертиза: здобутки, розвиток та перспективи» спільно з Київським науково-дослідницьким інститутом судових експертиз та ГО «Українська асоціація медіапсихологів та медіапедагогів» (деталі буде надіслано додатково)
  • 20 жовтня – Конференція «Цифрова медіаосвіта: досягнення всеукраїнського експерименту» (в рамках міжнародної виставки «Інноватика в сучасній освіті») (деталі буде надіслано додатково).
Запрошуємо слідкувати за анонсами та актуальною інформацією на онлайн-ресурсах лабораторії:
Facebook-сторінка: https://www.facebook.com/medialabIISPP
Дякуємо за співпрацю!
Бажаємо натхненного медіаосвітнього навчального року!
З повагою
Науковий керівник Всеукраїнського медіаосвітнього експерименту Найдьонова Любов Антонівна
Зав. лабораторії психології масової комунікації та медіаосвіти Череповська Наталія Іванівна