it-моіппо

26 11 2021

Аналітичний звіт про медіаграмотність – уже на сайті проєкту “Фільтр”!

Аналітичний звіт про медіаграмотність — уже на сайті “Фільтра” (https://cutt.ly/TTVLpyZ).
У процесі роботи над документом командою проєкту проведено два раунди публічних обговорень з експертами з медіаграмотності. Думки та пропозиції кожного були враховані.

1️⃣Що містить документ?
– аналіз актуального стану медіаграмотності в Україні;
– найкращі міжнародні практики з розвитку медіаграмотності у світі;
– методи розвитку критичного мислення різних аудиторій;
– інформаційні впливи та їх роз‘яснення;- стратегічні цілі та завдання національного проєкту з медіаграмотності «Фільтр» Міністерства культури та інформаційної політики.ційні впливи та їх роз‘яснення;
2️⃣Для чого потрібен такий документ?
По-перше, це огляд, комплексна оцінка нинішнього стану, що є першим кроком до створення державної стратегії з медіаграмотності. Перш ніж писати великий програмний документ та виставляти кількісні показники, нам потрібно зрозуміти загальну картину, оцінити наявні дослідження, ініціативи з медіаграмотності та визначити, де є прогалини. А вони є, ми це побачили у процесі збору даних, і вже напрацьовуємо рішення.
По-друге, документ написаний простою мовою і є в публічному доступі на сайті Фільтра. Його цільова — українське суспільство, яке має бути проінформоване про зміни в політиці медіаграмотності та про наявні можливості для розвитку своїх навичок.
Запрошую всіх до ознайомлення. Передбачається, що документ буде переглядатися та оновлюватися щороку.
Фільтр — за системний підхід. Медіаграмотне суспільство — це не разова зміна, це процес. І це навчання, тривалістю усе життя.