it-моіппо

05 10 2020

Найкращі ресурси, що заохочують дівчат обирати STEM

Залучення учнів до STEM (науки, технологій, інженерії та математики) освіти сьогодні є більш важливим, ніж будь-коли раніше. На сучасному ринку праці існує великий розрив між навичками, яких вимагають сучасні галузі, та кількістю потенційних працівників, які володіють цими навичками. Також слід визнати зростаючий розрив між чоловіками та жінками, які вирішили почати кар’єру STEM.

Тому сьогодні ми публікуємо найкращі доступні ресурси для розширення можливостей дівчат у STEM.

  1. Carnegie STEM Girls.  Запропонуйте дівчатам зацікавитися інженерною та іншою кар’єрою STEM, розглянувши професії у STEM, про які вони можливо чули, але до кінця не розуміли їх призначення.  Учениці також можуть погортати розділ «Зроби сам» та спробувати сотні експериментів із повсякденними матеріалами.
  2. Pbslearningmedia наповнений STEM-ресурсами саме для дівчаток. Мета Sci Girls – змінити думку дівчат у всьому світі щодо предметів STEM. Цей сайт має два основних аспекти, які роблять його чудовим сайтом для дівчат у STEM. По-перше, Sci Girls – це ресурс, який слідкує за молодими жінками-вченими. Друга особливість – це розділ “Ресурси для освітян“, де ви знайдете все, що потрібно для навчання STEM ґендерно-справедливим способом.
  3. GC3 (або Дівчата, що створюють кар’єрні зв’язки) – це сайт, присвячений розширенню можливостей молодих дівчат у світі STEM. Ресурс допоможе дівчатам вчитися ставити питання та відчувати життя справжнього вченого. Сайт використовує потужну силу розповіді, щоб створити зв’язок між дівчатами та кар’єрою STEM. Перехід на різні сторінки сайту відкриє історії про дівчат середнього шкільного віку, які вже працюють у STEM напрямі.
  4. Webadventures (від Університету Райса) містить поглиблені веб-ігри та мобільні додатки, які дозволяють учням зануритися в різні кар’єри STEM. Однією з головних особливостей цих ігор є характер самодослідження обраної пригоди. Друга особливість, яка робить ці ігри найкращим вибором, – це представництво жінок у кар’єрі STEM та важливої ролі, яку вони виконують. У Med Myst  учні мають можливість дослідити спалах хвороби та випробувати науку, яка лежить в основі епідеміології. Далі учні можуть дослідити кар’єру в галузі медицини та фармацевтики, провівши віртуальне клінічне випробування. Учні можуть навіть поринути в науку, яка займається розслідуванням місця злочину, зігравши в Реконструктори! Також дуже корисною є гра Cool Science Careers, в якій учні досліджують свої пристрасті, обирають кар’єрний шлях та з’ясовують це за допомогою різних видів діяльності.
  5. Made With Code – ресурс від Google для вивчення кодування учнями будь-якого рівня. Програмування починається з CS First – безкоштовної навчальної програми з інформатики для учнів 9-14 років. Також є програми для вивчення JavaScript та багато навчальних матеріалів для розвитку прикладних навичок.
  6. MakerBot Customizer (частина Thingiverse) – чудовий сайт для вивчення та випробування 3D-друку. Thingiverse – це спільнота 3D-художників, де ви можете створювати, завантажувати та ділитися власним 3D-дизайном. Thingiverse стала бібліотекою речей, які можна роздрукувати в одну мить. Додаток MakerBot Customizer дозволяє своїм користувачам здійснювати пошук серед тисяч 3D-об’єктів, а потім легко налаштовувати його відповідно до їхнього розміру або конкретних потреб. Учні можуть знайти що завгодно – від прикрас та футлярів для мобільних телефонів до мисок, іграшок та вивісок. Після налаштування об’єкта його можна роздрукувати в будь-якому місці, де ви можете отримати доступ до 3D-принтера.
  7. L’Oreal’s For Girls in Science має великий вибір профілів для дівчат для вивчення кар’єри в STEM. Перша сторінка сайту дозволяє дівчатам вибрати жіночий профіль “STEMist” та прочитати все про свою кар’єру та особисті історії жінок про те, як вони знайшли свій шлях до STEM. Сайт також наповнений ресурсами для дівчат, щоб дізнатися більше про кар’єру STEM, як-от заняття, здобуття наукових ступенів та інформацію про отримання кар’єри STEM.
  8. STEM Like a Girl пропонує перелік ресурсів для дівчат (і не тільки) з розширення можливостей в STEM освіті.
  9. Girls-stem український сайт, присвячений рухові “Дівчата STEM”, серед матеріалів якого можна знайти надихаючі історії вітчизняних жінок, а також події, заходи та проєкти у сфері STEM освіти.