it-моіппо

25 08 2021

Обласний методичний актив вчителів інформатики, керівників методичних об’єднань вчителів інформатики “Інноваційні технології навчання інформатики: пошуки, проблеми, перспективи”

25 серпня 2021 року відбувся обласний методичний актив “Інноваційні технології навчання інформатики: пошуки, проблеми, перспективи”, який був організований навчально-методичною лабораторією ІКТ, медіаосвіти та системного адміністрування Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти. У заході взяли участь учителі інформатики та керівники методичних об’єднань учителів інформатики Миколаївщини. 

До учасників заходу з вітальним словом звернулася Ольга Захар, к.пед.н, заступниця директора з науково-педагогічної роботи Миколаївського ОІППО, яка запросила вчителів брати активну участь у тренінгах з підготовки до НУШ у 5–9 класах. 

Ольга Богданова, завідувачка навчально-методичної лабораторії інформаційно-комунікаційних технологій, медіаосвіти та системного адміністрування, та Ганна Шевченко, методист, підбили підсумки роботи минулого навчального року щодо роботи з учителями інформатики та обдарованими учнями, а також окреслили загальні тенденції роботи в 2021–2022 н. р. 

Перед учасниками заходу виступила Оксана Пасічник, учителька інформатики Львівського ліцею “Сихівський”, учасниця робочих груп з розробки Державних стандартів освіти НУШ інформатичної освітньої галузі, авторка модельної програми з інформатики, яка розповіла про інноваційні технології навчання інформатики в умовах Нової української школи. 

З матеріалами та ресурсами щодо формування інтернет-безпеки познайомила учасників заходу Антоніна Букач, учителька інформатики вищої категорії Білоцерківської гімназії № 2, учителька-методистка, директорка ТОВ “Академія цифрового розвитку”. 

Гостем заходу був Олег Полянчук, засновник VRobot.Education “Ігрові навчальні рішення у віртуальній реальності”, який презентував новинки віртуальної та доповненої реальності для уроків інформатики. 

З навчально-методичним забезпеченням викладання інформатики у 2021–2022 н. р. учасників заходу познайомила Марина Корнієнко, вчителька інформатики вищої категорії Харківської гімназії № 55, вчителька-методистка, Заслужена учителька України, авторка підручників з інформатики. 

Матеріали та запис заходу можна знайти на сторінці https://it.moippo.mk.ua/metodaktyvy/.

Загалом у заході взяли участь 62 особи.