it-моіппо

26 03 2021

Перше засідання творчої групи вчителів інформатики

Відповідно до річного плану роботи Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, із метою підготовки вчителів інформатики до впровадження нового Державного стандарту базової середньої освіти 26 березня 2021 року навчально-методичною лабораторією інформаційно-комунікаційних технологій, медіаосвіти та системного адміністрування у форматі онлайн-конференції проведено засідання обласної творчої групи вчителів інформатики з проблеми «Розвиток в учнів ключових компетентностей на уроках інформатики за новим державним стандартом» (далі – Творча група).

До участі у Творчій групі долучилися майже 50 педагогів області. Під час онлайн-зустрічі Тихонова Тетяна Валентинівна, доктор педагогічних наук, завідувач кафедри педагогіки, психології та менеджменту освіти МОІППО, ознайомила учасників зі стандартами базової середньої освіти та особливостями інформатичної галузі. Ольга Германівна Захар, кандидат педагогічних наук, заступник директора з науково-педагогічної роботи МОІППО, охарактеризувала основні компетентності, що формує базова середня освіта. Богданова Ольга Олексіївна, завідувач навчально-методичної лабораторії ІКТ, медіаосвіти та системного адміністрування МОІППО, акцентувала увагу на вимогах до обов’язкових результатів навчання учнів в інформатичній освітній галузі.

Педагоги обговорили проблеми, що перешкоджають реалізації нового державного стандарту в освітньому процесі, визначили види навчально-методичних матеріалів, яких потребують учителі-практики.

Надалі учасники Творчої групи розроблятимуть кейс науково-методичних матеріалів для педагогів щодо формування ключових компетентностей учнів на уроках інформатики у 5-6 класах відповідно до нового Державного стандарту базової середньої освіти.