it-моіппо

25 05 2023

Проєкт «Медіавідновлення»: психологічно-відновлювальні заняття

Протягом 22-24 травня 2023 року для учасників проєкту “МедіаВідновлення”, що реалізується Миколаївським обласним інститутом післядипломної педагогічної освіти в співпраці та за підтримки Академія Української Преси, проведено тренінгові заняття з медіапсихологічного блоку:

  • “Модель медіапедагога в інформаційному суспільстві” (тренер – Василь Шуляр, директор Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти). Під час заняття окреслено ключові компетентності, якими має володіти сучасний медіапедагог його вектори діяльності в XXI столітті та місце медіаосвіти в нооосвітньому ландшафті Нової української школи.
  • “Турбота про власне ментальне здоров’я: практики психологічного відновлення”.
  • “Медіатравматизації учасників освітнього процесу: шляхи захисту та самодопомоги” (тренерки: Тетяна Сливінська, завідувачка, Аліна Кучеренко, Кльона Алхімова, методисти навчально методичної лабораторії практичної психології та соціальної роботи Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти).

На заняттях психологічного блоку презентовано техніки та вправи щодо підвищення імунітету ментального здоров’я, відновлення власних ресурсів, на покращення загального емоційного стану, на усвідомлення дій, які лежать в межах особистого контролю та поза ним. Учасники та учасниці проєкту під час вправ наповнювали серця важливими людьми, які допомагають бути в ресурсі відновлення та розвитку, опановували вправи на заземлення та саморегуляцію.

Психологині-спікерки надали рекомендації щодо підтримки психологічного імунітету, визначення власних ресурсних каналів життя та діяльності, ментального споживання інформації та складання щоденного «меню» поживи для розуму, серця та душі.

Метою проєкту “МедіаВідновлення” є розвиток інфомедійної грамотності та психологічної стійкості педагогів Миколаївщини, які проживають у прифронтових населених пунктах, знаходилися під російською окупацією чи під постійними обстрілами.