it-моіппо

31 05 2021

Про проведення сертифікованого заходу «Школа фахового зростання педагога «Електронні щоденники та журнали»

Відповідно до плану роботи Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти на 2021 рік, із метою формування професійної компетентності вчителів інформатики щодо використання електронних журналів та щоденників в освітньому процесі (цифровий та фаховий компоненти) 15 червня 2021 року навчально-методичною лабораторією інформаційно-комунікаційних технологій, медіаосвіти та системного адміністрування у синхронному режимі проводитиметься сертифікований захід «Школа фахового зростання педагога «Електронні щоденники та журнали» (далі – Захід).

До участі запрошуються вчителі інформатики закладів освіти Миколаївської області.

Програмою Заходу передбачено розгляд онлайн-інструментів для ведення електронних журналів та щоденників, нормативної бази, що врегульовує їх використання:

  • нормативні документи, що регулюють використання електронних журналів та щоденників у закладах освіти України;
  • огляд сервісів для роботи з електронними журналами та щоденниками;
  • практичне застосування сервісів «Human», «Атомс», «Просвіта»,
    «Е-school», «Electronic Journal» та «Нові знання» (з досвіду роботи педагогів).

За результатами участі в Заході учасники отримають сертифікат про підвищення кваліфікації на 10 годин за умови виступу під час прямої трансляції як спікера або розроблення інструктивних матеріалів щодо використання електронних журналів та щоденників в освітньому процесі за розділами:

  • Порівняльна характеристика сервісів для роботи з електронними журналами та щоденниками.
  • Інструкція з використання електронного журналу (в обраному сервісі для роботи з електронними журналами).
  • Інструкція з використання електронного щоденника (в обраному сервісі для роботи з електронними щоденниками).

Захід організовано у віртуальній кімнаті Meet. Учасникам, які бажають узяти участь, необхідно мати обліковий запис у Google.

Початок о 10:00. Попередня реєстрація за покликанням: https://forms.gle/xgXoadYvj7BbrQFi9. Кількість місць обмежена (максимальна кількість учасників – 100).

Запис та представлені матеріали буде розміщено на сторінці Заходу (https://sites.google.com/moippo.mk.ua/15-06-2021) у вільному доступі.