it-моіппо

16 12 2020

Третє засідання обласної творчої групи “Від медіаексперименту до практики: робота з медіаконтентом на уроці та в позаурочній діяльності”

16 грудня 2020 року в режимі ZOOM-конференції відбулось третє засідання обласної творчої групи «Від медіаексперименту до практики: робота з медіаконтентом на уроці та в позаурочній діяльності» (куратор – Максим Запорожченко, методист НМЛ ІКТ, медіаосвіти та системного адміністрування МОІППО), яка працює в рамках всеукраїнського експерименту «Стандартизація наскрізної соціально-психологічної моделі масового впровадження медіаосвіти у вітчизняну педагогічну практику».

Під час засідання розглянуто такі питання:
– Філософія інтеграції в освітньому процесі в контексті розвитку медіаосвіти (Василь Шуляр, д.пед.наук, доцент, директор МОІППО, заслужений учитель України, науковий консультант медіаексперименту).
– Ключові тренди розвитку медіаосвіти та сучасного інформаційного суспільства в 2021 році (Любов Найдьонова, д.псих.наук, заступниця директора ІСПП НАПН України, завідувачка лабораторії психології масової комунікації та медіаосвіти ІСПП НАПН України, науковий керівник медіаексперименту).
– Діагностично-розвивальний проєкт «Медіакультура в умовах пандемії» (Наталія Умеренкова, науковий співробітник лабораторії психології масової комунікації та медіаосвіти ІСПП НАПН України, національний координатор медіаексперименту).
– Інтеграція інфомедійної грамотності в процес викладання навчальних предметів за методикою IREX (проєкт “Вивчай та розрізняй: інфо-медійна грамотність) (Максим Запорожченко, методист НМЛ ІКТ, медіаосвіти та системного адміністрування МОІППО, координатор медіаексперименту в Миколаївській області).
Під час засідання відбулось обговорення підсумків річної роботи медіапедагогів, планування медіаосвітньої діяльності на 2021 рік, презентація колективного творчого продукту й фахове спілкування щодо реалізації програми експерименту в закладах освіти.
Дякуємо нашим партнерам із Інституту соціальної та політичної психології НАПН України за багаторічну співпрацю та фахову підтримку, а всім учасникам – за активність та небайдужість до медіаосвітньої діяльності!