it-моіппо

21 09 2021

Формування медіаграмотності на уроках інформатики

20 вересня 2021 року на базі МОІППО відбувся варіативний модуль “Формування медіаграмотності на уроках інформатики” (для вчителів, які викладають інформатику в початковій школі), затверджений в рамках проєкту “Вивчай та розрізняй: інфо-медійна грамотність”. Куратор – Ганна Шевченко, методист навчально-методичної лабораторії ІКТ, медіаосвіти та системного адміністрування МОІППО.

Під час тренінгових занять учасники модуля проаналізували змістові лінії навчання інформатики та опанували запровадження компетентностей медіаграмотності на прикладі конкретних завдань і вправ. Ефективну і сучасну наочність забезпечили матеріали та візуалізації від IREX. В якості бонусу учасники розглянули онлайн-сервіс Canva (тарифний план для закладів освіти), в якому створили свій медіапродукт – комікс на тему медіаграмотності.
Однією з форм взаємодії під час навчання педагогів була робота в команді, де кожен із учасників працював з окремим планшетом та за персональним комп’ютером, що, в свою чергу, підвищило ефективність відпрацювання практичних завдань модуля.
Модуль пройшов у теплій атмосфері завдяки щирій зацікавленості слухачів.
Далі буде більше: медіаграмотним бути круто!