it-моіппо

20 02 2024

Навчаємо і навчаємося: працівники МОІППО удосконалюють свою цифрову компетентність

Розвиток цифрової компетентності є невід’ємною частиною професійної підготовки освітян у сучасному світі, оскільки цифрові технології відкривають нові можливості для навчання та покращення якості освіти. Володіння цифровими навичками дозволяє педагогам ефективно впроваджувати інноваційні методи навчання, залучати учнів до активної самоосвіти, готувати їх до вимог сучасного ринку праці. Працівники МОІППО завжди прагнуть удосконалювати власну компетентність, щоб надавати якісні навчальні послуги учителям Миколаївщини. Тож, цього року з метою вдосконалення цифрової компетентності працівників інституту центр цифрової освіти та медіакультури запланував річний сертифікований захід «Цифрова компетентність освітянина (базовий рівень)»– серію навчальних та практичних занять для педагогічних та науково-педагогічних працівників МОІППО.

20 лютого 2024 року в змішаному форматі відбулося перше заняття заходу з теми «Основи роботи з ПК» (викладач: Кошовий Віталій Володимирович, методист центру цифрової освіти та медіакультури), під час якого було розглянуто базові налаштування операційної системи, відпрацьовано навички налаштування пристроїв та відповідних програм, розширень для проведення навчальних занять, зокрема в дистанційному форматі.

Ольга Захар, заступник директора МОІППО, змотивувала учасників заходу виміряти рівень розвитку своїх цифровоих навичок за допомогою «Цифрограм».

Куратор заходу: Ганна Шевченко, методист центру цифрової освіти та медіакультури.