it-моіппо

21 06 2023

Оновлено платформу «Дія. Освіта»

17 травня 2023 року презентовано оновлену версію платформи «Дія. Освіта» (https://osvita.diia.gov.ua), на якій розміщено освітні серіали, що дозволять українцям відкрити нові кар’єрні можливості та зробити перший крок до нової професії.
Користувач платформи може створити персональну траєкторію навчання, обравши ті навички, які цікавлять найбільше, щоб отримати персоналізовані освітні серіали. Для тих, хто ще не визначився з пріоритетами, доступний тест для пошуку професії: на основі відповідей користувачеві будуть запропоновані рекомендації щодо навчання та перелік актуальних вакансій.

Тематика освітніх серіалів – надзвичайно широка, однак у пріоритеті професії, що мають попит на ринку праці.
Також є освітні серіали для дітей:
● «Підприємництво для школярів». Доступно та зрозуміло про створення власної справи від ідеї до реалізації: https://osvita.diia.gov.ua/pidpryemnytstvo-dlya-shkolariv.
● «Діджитал-фізкультура для школярів». Уроки проводять гравці футбольного клубу «Шахтар» – капітан команди Андрій Пятов і захисник Сергій Кривцов: https://osvita.diia.gov.ua/courses/digital-fizra.
● «Нові цифрові професії». Дізнавайтеся про нові цифрові професії, що мають попит: діджитал-маркетолог, SMM-спеціаліст, front-end- та back-end-розробник, QA, UI/UX-дизайнер, бізнес-аналітик, cybersecurity engineer, devOps-engineer, product manager: https://osvita.diia.gov.ua/courses/digital-professions.
На платформі «Дія. Освіта» можна переглядати освітні серіали з цифрової грамотності чи кібербезпеки. Усі вони – безоплатні та доступні для всіх охочих.