it-моіппо

14 03 2023

Про відбір учасників проєкту «Вивчай та розрізняй: інфомедійна грамотність в освіті»

Миколаївський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти повідомляє, що Рада міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX), Академія української преси, Міністерство освіти і науки України запрошують педагогічних працівників закладів загальної середньої освіти долучитися до проєкту «Вивчай та розрізняй: інфомедійна грамотність в освіті» (далі – Проєкт).

Проєкт спрямований на зміцнення навичок критичного сприйняття інформації в освітян та учнів для боротьби з дезінформацією, пропагандою; формування попиту на якісну інформацію.

До участі в конкурсному відборі запрошуються вчителі, які викладають історію (8–10 класи), українську мову та літературу                (8–9 класи), мистецтво  (9 клас).

IREX прийматиме заявки як від груп учителів закладу освіти (2 або більше вчителів, які викладають зазначені предмети, керівник або заступник керівника закладу освіти, кожен з яких має заповнити заявку), так й  активних вчителів, які хочуть долучитися до Проєкту самостійно.

Перевага надаватиметься колективним заявкам від закладів освіти, оскільки системна робота команди освітян дає найкращі результати для формування в учнів навичок критичного сприйняття інформації та інфомедійної грамотності.

Заявку на участь у Проєкті необхідно подати за формою: https://forms.office.com/r/9uwLDEH5tr.

Відбір учасників Проєкту  проводиться з 01 березня  до 01 квітня 2023 року.

До кінця травня 2023 року педагоги, які пройшли відбір,  засвоюватимуть курс із медіаграмотності, братимуть участь у тренінгу та  спеціальному навчанні в  онлайн-форматі з інтеграції інфомедійної грамотності в навчальні предмети.

Після тренінгів учителі отримають електронні матеріали: конспекти уроків, презентації, роздаткові та інші матеріали.

Команда Проєкту організовує додаткові вебінари для професійного розвитку, обміну досвідом з учасниками попереднього набору, різноманітні сесії з медіаграмотності.

Детальна інформація – за покликанням: https://l2d.in.ua/.