it-моіппо

31 08 2023

Реалізація змісту інформатичної освітньої галузі в НУШ

31 серпня в режимі зум-конференції центр цифрової освіти та медіакультури організував і провів методичний актив учителів інфоматики «Реалізація змісту інформатичної освітньої галузі в НУШ». У заході взяли участь:

  • Василь Шуляр, професор, директор Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, заслужений учитель України;
  • Ольга Захар, к.пед.наук, заступник директора Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти;
  • Ольга Барна, к.пед.наук, доцент, доцент Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка, заслужений працівник освіти України, співавтор підручників з інформатики, експерт проєкту оновлення інформатики “ІТ-студії”.

Ольга Василівна Барна  у своєму виступі «Інформатична освіта як ключ до успіху: сучасні реалії» закцентувала увагу вчителів на важливості інформатичної освіти як ключового фактора для досягнення успіху учнів у сучасному світі, розвиткові ключових компетентностей для демократичного суспільства, а також надала практичні рекомендації щодо навчально-методичного забезпечення, зокрема проєкту «Оновлена інформатика – ІТ-студії».

Ольга Захар розкрила можливості, перспективи та ризики впровадження технологій штучного інтелекту для нового рівня навчання, зробивши огляд найпопулярніших дієвих інструментів, які можуть використовувати учителі для підготовки до уроків та професійної діяльності.

Особливості викладання інформатики в 2023-2024 н.р. висвітлила Ганна Шевченко, методист центру цифрової освіти та медіакультури. Для вчителів інформатики Миколаївської області створено закриту фейсбук-групу для спілкування та взаємодії, приєднатися до якої можна за покликанням: https://www.facebook.com/groups/informatics.mk.

Надаємо доступ до матеріалів заходу: https://u.to/Wf-pHw.

Відеозапис методичного активу: https://youtu.be/gEhlqNm3EJs