it-моіппо

23 02 2024

Створення дидактичної гри з медіаграмотності

22 лютого 2023 року в межах реалізації проєкту «Вивчай та розрізняй: інфомедійна грамотність в освіті» розпочала роботу обласна творча група педагогів Миколаївщини «Створення дидактичної гри з медіаграмотності». 

Метою заходу є удосконалення медіакомпетентності педагогів та створення спільної дидактичної гри для учнів та учениць закладів освіти, що розвиватиме навички критичного мислення, інфомедійної грамотності, а також може бути застосована під час урочної та позаурочної діяльності, у тому числі в умовах обмеженого доступу до інтернету чи відсутності електроенергії. 

Спікери творчої групи:

  • Максим Запорожченко, завідувач центру цифрової освіти та медіакультури МОІППО, менеджер медіаосвітніх програм АУП;
  • Ганна Новицька, заступниця директора з НВР Миколаївського ліцею № 5, координаторка проєкту в Миколаївській та Херсонській областях;
  • Ольга Моторкіна, вчителька історії вищої категорії Миколаївського ліцею № 28, учасниця проєкту.

Під час першої зустрічі учасникам презентовано досвід упровадження медіаграмотності в Фінляндії, в ігровій формі представлено особливості та види сучасних дидактичних ігор, їх спрямованість та цілі. Педагоги обмінялися своїми ідеями щодо роботи в творчій групі та поділилися досвідом проведення дидактичних ігор з дітьми в умовах війни.

Дякуємо IREX in Ukraine, усім учасникам та учасницям проєкту «Вивчай та розрізняй: інфомедійна грамотність в освіті» за співпрацю та розвиток медіаграмотності в нашому регіоні!