it-моіппо

08 06 2023

Фінальна зустріч проєкту «МедіаВідновлення»

08 червня 2023 року в форматі zoom-конференції відбулося завершення проєкту «МедіаВідновлення», що став переможцем конкурсу грантових міні-проєктів «Медіаосвіта воєнного часу: нові виклики, ресурси та авдиторії», який реалізує Миколаївський ОІППО в співпраці та за підтримки Академія Української Преси.

Ключова мета проєкту – розвиток інфомедійної грамотності та психологічної стійкості педагогів, які проживають у прифронтових населених пунктах, знаходилися під російською окупацією чи під постійними обстрілами. Куратор проєкту – Максим Запорожченко, завідувач центру цифрової освіти та медіакультури МОІППО, менеджер медіаосвітніх програм АУП. 

У рамках Проєкту проведено тренінгові заняття за основними блоками:

– медіаграмотність та інформаційна гігієна (тренери:  В. Шуляр, М. Запорожченко, О. Мороз);

– психологічно-відновлюваний блок (тренерки: Т. Сливінська, А. Кучеренко, К. Алхімова);

– створення медіаосвітніх продуктів (тренерка – Г. Шевченко).

До зустрічі долучився Валерій Іванов, президент Академії української преси, професор, який зазначив, що АУП й надалі підтримуватиме регіональні ініціативи, ключове місія яких – розвиток не тільки в педагогів, а в усіх інших громадян України навичок, що допоможуть протистояти інформаційній агресії, бути стійким до впливів та передавати ці знання своїм учням, колегам, друзям та рідним. 

Під час фінальної зустрічі освітяни презентували власні підсумкові медіапродукти, обмінялися досвідом щодо можливих форматів навчання медіаграмотності та психологічної стійкості здобувачів освіти, висловили свої враження від навчання у проєкті, які будуть презентовані як окрема рубрика на ресурсах МОІППО. Окрім сертифікату про підвищення кваліфікації, учасники та учасниці проєкту отримають безкоштовні комплекти видань, для поповнення шкільних бібліотек:

  • Клаус Маєр «Журналістика» (видання АУП);
  • Бйорн Сташен «Мобільна журналістика: практичний посібник» (видання АУП);
  • Оксана Мороз «Як не стати овочем. Інструкція з виживання в інфопросторі».

Адміністрація Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, команда проєкту “МедіаВідновлення” висловлює щиру вдячність за співпрацю, підтримку в реалізації медіаосвітніх ініціатив нашим багаторічним партнерам – команді Академії української преси. Дякуємо і фантастичній групи учасників та учасниць – а це майже 60 освітян Миколаївської області, які протягом місяця самовдосконалювалися, обмінювалися досвідом, виявляли свою креативність та професіоналізм. Віримо, що проєкт “МедіаВідновлення” став корисним для вас!

Окремо дякуємо Збройним Силам України, енергетикам і всім тих, завдяки мужньому подвигу яких ми можемо навчати та навчатися.
До нових зустрічей, слава Україні!